A fogorvos válaszol

Ìnygyulladàs ?

P. Nagel

Tisztelt Doktorùr!

Voltam többször is fogàszaton , mert fàj a fogam de nem tudjàk pontosan melyik sajnos én sem igazàn így még nem merték kezelni bal oldalon felül azt latom kicsit duzzadt az ìnyem. És ha rà harapok,vagy ha az ujjammal megnyomom két fogam es közte vagy az ínyem akkor fàj.Enni nem nagyon merek ott csak a màsik oldalon.Nem tudom hogy a fog hibàja e vagy az ínyemé jövöhetre egy fog tisztítàsra idöpontom van nem tudom hogy ez jò ötlet e lehet segít de lehet azon a részen fàjni fog Ön szerint mi lehet a baj ? Vàlaszàt elöre is köszönöm! Petra

Válasz

Kedves Petra!

Látatlanban sajnos nem tudjuk megmondani Önnek, hogy mi lehet a baj. Ehhez egy szájvizsgálat, és röntgenek kellenének.

Amennyiben van fogköve, úgy valóban az első lépés a fogak tisztítása, hiszen az ínygyulladás is okozhat kellemetlen, rend szerint lokalizálhattalan, tompa fájdalmat. Ezt követően, ha nem múlik a fájdalom, úgy a fogak, illetve az állkapocs ízület további vizsgálata szükséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk