A fogorvos válaszol

Ínygyulladás

B. Szilvia

Tisztelt Uniklinik!

Mikor máskor, mint ebben az időszakban, de ínygyulladásom lett a felső koronás fogsoromon. Vérzik, fel van dagadva, nem nagyon tudok enni sem. Ez akut esetnek számít, kaphatnék rá vmit? A háziorvosom dalacint írt fel, nem használ.
Curaseptet használok és sós vizet, másfél hete, de nem javul:((
Köszönöm
Szilvi

Válasz

Kedves Szilvi!

Ínygyulladást az esetek döntő többségében fogkő, illetve a nem megfelelő tisztítás következtében felhalmozódó lepedék okoz.

Sajnos ennek megszüntetése jelenleg nem lehetséges. Nagy fájdalom esetén felkereshet egy ügyeletes fogászatot, hogy ránézzenek, mi lehet a baj, de sajnos most mindenhol csak a legminimálisabb beavatkozások végezhetők el.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk