A fogorvos válaszol

Ínygyulladás fogkő leszedés után

K. Zsuzsanna

Tisztelt Fogászat!

December végén fogkőeltávolításon voltam, január közepére begyulladt az ínyem, fogmosásnál vérzik, és kellemetlen szájszag társul hozzá. Aperisan gélt és Appranax fogkrémet használtam, a tünetek enyhültek. 4 híd pótlásom van, fogselymet is használok. Lehetséges-e, hogy a fogkőeltávolításnál, vagy utánna elfertőződött az ínyem? Most Meridol fogkrémet es szájvizet használok, de az ínyvérzés ha csekélyebb mértékben még mindig jelen van. Fájni nem fáj, csak nagyon kellemetlenek ezek a tünetek. Fogorvoshoz készülök, mire számíthatok? Mennyi idő míg ez helyrejön?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Általában pár hét alatt megnyugszik az íny. Az ínye nem fertőződhetett el. Mindenképpen továbbra is tisztítsa, akár plusz fogmosást beiktatva a napirendjébe. Amennyiben nem javul fogorvosának mutassa meg, mert személyes szájvizsgálattal lehet pontosabban kideríteni, hogy van e valami egyéb tényező a ínyvérzés hátterében. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk