A fogorvos válaszol

Ínygyulladás, „szarusodás?”

.

Tiszteld Doktornő, Doktor Úr!

Kicsit több mint egy hónapja küzdök ínygyulladással, a sebek múlnak, nem is olyan piros már, egy kicsit húzódott vissza az ínyem. Corsodylt használok, sima, puha fogkefét és Lacalut fogkrémet, továbbá A vitamint szedtem. A kérdésem az lenne, hogy állhat-e a tünetek mögött komolyabb probléma? Nagyon felhalmozódott a fogkövem is, ami még nem is zavarna, ami miatt nagyon ideges vagyok, hogy ahol az egész elkezdődött, az bal alsó fogínyemen majdnem az egész bal oldalt egy fehéres, kemény, érdes felület jött létre, fájdalom nélkül. Mintha egy külön réteg keletkezett volna ezen a részen az ínyemen, mely egy kemény, fehéres hálóra hasonlít. (A túl oldalt is érezhető, ám nem ilyen feltűnő.) Kell-e aggódnom emiatt, vagy ez gyógyulási fázis? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A pontos válaszhoz sokkal több információra lenne szükségem, illetve a szájnyálkahártya elváltozásokat sosem áll módunkban leírás, vagy fénykép alapján diagnosztizálni!

Mindenképpen meg kell majd mutatnia ezt a terület egy szakembernek, és amint lehetőség nyílik rá, rendezni a szájhigiénét/ leszedetni a fogkövet.

Jelen helyzetben sajnos csak akut ellátás lehetséges, a veszélyhelyzet elmúltával kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk