A fogorvos válaszol

Ínygyulladás

.

Kedves Uniklinik!

Fent van egy 3 tagú hídam aminek az egyik tagja lengő korona a 4-es fogam lett így pótolva. Kb. 2 hónapja a lengő korona mellett lett egy pukli amit, ha megnyomtam genny jött a korona alól. A pukli elmúlt, viszont a váladékozás megmaradt így felkerestem az orvosomat aki nem talál semmit és a röntgen se mutatott ki semmit. Viszont még most is van, hogy fehéres, nyákos váladék jön, ha megnyomom az ínyemet. Mi okozhatja ezt? Ha jól gondolom a röntgennek ki kellett volna mutatnia, ha lenne ott valami elváltozás.

Köszönöm előre is a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

Attól, hogy a lengő korona felett van a pukli, még lehet gyulladásban az előtte lévő fog. Ilyenkor egy fistula nyílás keletkezik, amin keresztül ürül a gyulladt területről a váladék. Ennek rend szerint van rtg jele, de előfordul, hogy csak CT felvételen látható. Amennyiben ez egy fistula nyílás, úgy a következk szerint szoktunk röntgen felvételt készíteni: egy rtg-árnyékot adó kis pálcikát (amivel a gyökértömést végezzük) helyezünk a nyílásba, és ez a felvételen a gyulladás helyére mutat.

A másik opció az íny esetleges sérülése miatti elváltozás, ínygyulladás.

Mivel nem múlik panasza, mindenképp kontroll javasolt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk