A fogorvos válaszol

Inyig letört fog

Tisztelt Doktor Úr.
Sajnos van egy pár rosszfogam.
Jobb oldali alsó rágófogam inyig letört valamint a bal felső bölcsesség fogam.
Tudom sajnos elhanyagoltam mert nagyon fèlek. Ezeket a fogakat hogy ìgy levannak törve kilehet húzni?
Ha az alsó fogat hùzzàk ès èrzèstelítik tényleg az egèsz nyelv ès azaz oldal elzsibbat? Ettől tartok a legjobban.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy ínyig letört fogat akár még megtartani is lehet, ezért érdemes lenne először egy konzultáción részt vennie. Ilyenkor történik egy teljes állapotfelmérés, információt kap arról, esetleg mely másik fogakkal lenne teendő, mielőtt azok is hasonló sorsra jutnak.

Az érzéstelenítés célja a fájdalommentes beavatkozás. Alsó, úgynevezett vezetéses érzéstelenítés alkalmával általános a nyelv azonos oldali zsibbadása, illetve az alsó ajak azonos oldali zsibbadása. Ellenkező esetben a beavatkozást érezné.

Őszintén minnél tovább halogatja, annál rosszabb lesz a helyzet, és annál nagyobb léptékű beavatkozásokra lesz szükség, ezzel párhuzamosan pedig romlik az általános egészségi állapota is, hiszen egy ilyen letört fog akár gócként is funkcionálhat.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk