A fogorvos válaszol

Ínyprobléma

S. Szilvia

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémám kapcsán. Három éve fogszabályozást kaptam, ami szépen helyrehozta a fogaimat, pedig akkor már elmúltam 40 éves. Viszont akkor a felső bal oldalon lévő 6/7 fog között az ínyem kívül és hátul feldagadt, fogmosáskor sokszor vérzett (vérzik). A fogszabályzó doktornő azt mondta, hogy ez egy ínygyulladás, ami azért alakult ki, mert nehezebben tudtam a fogszabályozó miatt tisztítani a fogamat. Sosem fáj, ugyanolyan színű, mint a környezete. Azóta több fogorvos is látta (kb. 4), mondták rá azt, hogy gingivitis, azt, hogy szövetszaporulat, azt, hogy vadhús. Két éve az egyik fogorvos szikével eltávolította, ami után újra visszanőtt, majd tavaly szeptemberben egy másik fogorvos szintén eltávolítást javasolt, leégette. Egy darabig szép volt, aztán újra visszanőtt… Tegnap voltam nála, javasolta, hogy nézessem meg egy specialistával, de 99%, hogy jóindulatú…
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e okom aggódni, illetve ha tényleg ínygyulladás és el lett távolítva, valóban visszanőhet?
Köszönöm szépen,
üdvözlettel:
S.Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Szájnyálkahártya elváltozások esetén pusztán leírás alapján nem áll módunkban véleményt formálni, megértését köszönjük!

Rendelőnkben Dr. Dr. Sass Tamás kollégámat tudom ajánlani, aki biztosan tud segíteni problémáján!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk