A fogorvos válaszol

Ismeretlen eredetű alsó állkapocs fájdalom

N. Dávid

Tisztelt Cím!

Párom (Nyéky) Önöknél csináltatott panoráma rtg-t idén.
Jobb oldalon lent fáj neki. Ugyan ezen helyű bölcsességfoga már el lett távolítva, valószínűleg fölöslegesen. A húzás komplikációmentesen zajlott, antibiotikumra sem volt szükség.
Szoptat. A fájdalma augusztus eleje óta van, sajnos több doboz fájdalomcsillapítót beszedett azóta. Sem körzeti orvos, sem más, sem a Semmelweisen nem találtak problémát, csak gyanúsították a bölcsességfogát. Miután az el lett távolítva, nem tudtak mire gyanakodni. Segítségért fordulunk Önökhöz, hátha.
1.) Volna ötletük ab invisis?
Alsó állkapocs esetén a fájdalom nehezebben lokalizálható, nem hiába adnak teljesen hátulra Na+ blokkolót. Nem tudja mi fáj és hogy hol, de már nem is bírja, ennyi hónapja elviselni…
2.) hova menjünk, mit tegyünk?
3.) Érdemes lenne CT-n megnézni, hátha van valami rejtett gyulladás, ami a panorámán nem látszik?
4.) Esetleg csontig ható klindamicin kúra?
5.) Létezhet alsó állkapocs esetén olyan neuropátiás krónikus fájdalom, amely pregabalin vagy gabapentin vagy triciklikus antidepresszánsokra reagálna csupán, és NSAID-okra nem?

Várom válaszuk, rendre,
Köszönettel:
N.Dávid

Válasz

Kedves N.Dávid!

A kérdés komplexitása miatt kizárólag egy konzultáció keretén belül tudunk bővebb tájékoztatást adni.

Az arc táji fájdalmak diagnosztikája egy meglehetősen nehéz, és sokszor számos kiegészítő vizsgálatot, több szakember bevonását igénylő folyamat.

Rendelőnkben első körben Dr.Dr. Sass Tamás kollégánkat kellene felkeresni konzultáció céljából.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk