A fogorvos válaszol

Jobb alsó 6-os fog újratömése

Kedves Doktor nő! Jobb alsó hatos fogamat kellett újratömni, mert hirtelen érzékennyé vált és folyamatos tompa fájás jelentkezett. A fogorvos röntgen után azt mondta, hogy a nyelv felőli oldalon frakció van a fogban. A fog felszíne volt csak tömve. A fúrás után nagy részét (elso felének belső felét) elcsiszolta a doktor, hogy támaszt adjon a fog nyelv oldalán hátsó belső részén lévő fraktúrának a kompozit töméssel, másrészt azt mondta, hogy az amalgám tömés alatt volt karies. Nem történt gyökérkezelés. A folyamatos fájás megszűnt, de keményebb ételre harapva még mindig kicsit érzékeny és a hidegre is, bár nem annyira mint előtte. Mit tehetek? Muszáj gyökérkezelni? Mi van ha inkább élek vele, mert attól tartok a gyökérkezelés után hamarabb elromlik. Hozzáteszem naponta 3x mosok fogat, fogzuhany, fogselyem, stb..Üdvözlettel,Peter

Válasz

A fog hidegre való érzékenysége azt mutatja, hogy él  a fog. Gond abban az eseten van, mikor a fog melegre nagyon érzékeny, vagy fáj.

At érzékenység csökkenése jó jel, nagy valószínűséggel meg fognak szűnni  a panaszai, melyek abból adódnak, hogy a tömés alja nagyon közel van az idegkamrához. A fog regenerálódásra képes szövetet tartalmaz, de a gyógyulás bekövetkeztéhez szükséges átlagosan 6-8 hét.  Így nagy valószínűséggel nem kell gyökérkezelni a fogat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk