A fogorvos válaszol

Jobb felső 5ös fog hosszú ideje jelezget

.

Kedves Fogászat,

Interneten találtam Önökre, mert van egy fogam, amire a fogorvosomnak nincsen semmilyen válasza és már kezd nagyon zavarni.
Pár éve kezelve lett, ha jól emlékszem be volt tömve, ott azt tapasztaltam, hogy vmivel meg lett szúrva, vagy fúró, vagy fogalmam nincs, fogó volt köré téve és úgy lett tömve annó, ilyen kör alakú gyűrű, annyira bele nyomta a fogorvosom az ínyenbe, hogy azóta időnként vérzik az íny, lüktet, aztán megszűnik, mintha bejutott volna valami.
Tavaly szeptemberben repülő úton voltam és a repülő úton annyira fájt az egész jobb arcom egészen a fülemig, hogy két panadollal tudtam vinni az utat, azóta nem repültem, de ugyanaz a rész -oldal jelzett..
Ha megkocogtatom kézzel a fogat jelez, röntgen is volt még szülés után, mert azóta szültem már és azt mondta a fogorvos Ő nem lát semmit..Pedig biztos, hogy van ott valami..

Emiatt szeretném ezt a dolgot körbe járni és vagy kiszedni a tömést és megnézni mi van alatta, Én baktériumra tippelek, főleg, ha a röntgen nem lát semmit. Autoimmun beteg vagyok fogékony a fertőzésekre, mert alacsony a fehérvérsejtszámom, jód érzékeny, nem tudom bármi ezek körül közre játszhatott ennek kialakulásában, de gyanítom igen..

Köszönöm a mielőbbi válaszukat, tanácsukat a témában,

Tafferner-Kiss Dóra

Válasz

Kedves Dóra!

Az Ön által említett gyűrű a tömés kivitelezéséhez elengedhetetlen, ezzel azonban nem lehet maradandó sérülést okozni.

Amennyiben Ön nem használ semmilyen fogköz tisztító eszközt, úgy panaszait okozhatja az ott pangó ételmaradék. Előfordulhat továbbá, hogy a tömés széle picit eláll, ami fokozni fogja az ínygyulladást.

A leírt fájdalom alapján elképzelhető, hogy a kérdéses fog elhalt. Ilyenkor gyökértömés készítése javasolt, illetve esetlegesen CT felvétel készítése.

A fentiek, mivel pusztán csak leírására hagyatkozhatom találgatások, pontos diagnózis felállításához konzultáció szükséges, és a megfelelő képalkotók elkészítése.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk