A fogorvos válaszol

„kényelmetlen” korona

Tisztelt doktornő/doktorúr!32 éves vagyok. Sajnos genetikailag nagyon rossz fogakat örököltem. Soha nem hanyagoltam el őket, rendszeres látógatója voltam a fogorvosi rendelőknek. A két nagymetszőmmel mindig is sok probléma volt. Élei rendszeresen letöredeztek, tömve is volt. Orvosom javaslatára jacket korona került felhelyezésre vállas csiszolással. Esztétikailag többé- kevésbé elfogadható, ugyanis a bal oldali kicsit hosszabbra sikerült ( ebből szeretnék kicsit lecsiszoltatni). A problémám, hogy funkcionálisan nem megfelelőek. Miután felragasztásra kerültek, jeleztem a doktornőnek, hogy nagyon magasnak találom, és ha becsukom a számat, akkor nem érnek össze a rágófogaim. Csiszolt belőle valamennyit, de még így sem jó. Nyelvemmel érzem, hogy még mindig nagyon magas. Rendesen rágni még mindig nem tudok. Doktornő azt mondta, hogy az összes rágófogamon kicseréli a tömést, amelyek „korcsolyapálya” szerűen lettek betömve, és akkor majd össze fog érni ( de akkor a korona előtt miért nem volt ilyen problémám? ). A másik problémám, hogy bizonyos hangokat sz-z c-cs nem tudom tisztán ejteni ( tanító néniként ez kifejezetten rossz, ha hangképzést kell tanítani a gyerekeknek). A koronákat már 4 napja viselem, nagyon nehéz megszokni. Éjszakánként rendszeresen fáj alattuk a fogam ( elviselhető ), harapni velük kellemetlen érzés. Kérdésem az, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak. Ha cserére kerül a sor, van-e rá lehetőség, vagy a „maradék” fogamat is elveszítem. Nagyon el vagyok keseredve.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Érdemes megpróbálni a fogak érintkezését beállítani akár a korona becsiszolásával, illetve ha szükséges a harapás emelésével- az oldalsó fogak nem megfelelő tömése miatt.

Abban az esetben, ha új korona készítése szükséges, akkor sem fogja fogait elveszteni!

Az éjszakai fájdalomra érdemes figyelni. Abban az esetben, ha lükteteő a fájdalom és a korona rögzítését követő 7- 10 nap alatt semmilyen javulás nem tapasztalható, akkor gyökérkezelni kell a fogakat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk