A fogorvos válaszol

Keserű szájíz

D. Mónika

Tisztelt klinika!

Érdeklődnék, tudnának e segíteni rajtam. Idén februárban egy letört fogam miatt onlay betét készült rá, aminek feltétele után két héttel elkezdtem keserű ízt érezni a fog környékén. (jobb alsó utolsó, bölcsességfog előtti fog,bölcsességfogam már ki lett műtve ). Visszamentem a fogászatra, készült röntgen, közölték hogy gyökérkezelni kell mert fogbél elhalásos. Elkészült a gyökérkezelés, de a keserű íz nem múlt el. Csak a szájüregem jobb oldalán érezhető. Főleg étkezések után kifejezetten. Kicserélték a gyógyszeres tömést, hátha az keserű, de nem,, a helyzet 1 hónapja változatlan, talán annyi változott hogy a keserű ízt most már kifejezetten a nyelvemen érzem. A fogászat széttárta a kezét hogy nincs ötletük, röntgenen nem látni semmit, nyelvem nincs begyulladva, ínyem sincs, fogkövet is leszedték. Fül-orr-gégészet sem talált semmit. Refluxos beteg vagyok de kezelve van 2 féle gyógyszerrel is , soha nem okozott ilyen panaszt. Viszont annyi történt az életemben hogy a párom (aki külföldi) kiküldetésre utazott 10 hétre amiből még 5 hét hátravan, és olyan országban van ahol nagyon nehéz a kommunikáció, sőt, szinte lehetetlen így nagyon stresszes vagyok miatta jól van e, minden rendben van e vele stb. A keserű íz kb két héttel azután kezdődött hogy elment és megfigyeltem hogyha valami másra koncentrálok akkor elmúlik. Létezik hogy ez stressz hatás lenne vagy lehet fogászati oka úgy hogy a röntgen nem mutatja, gyulladás a számban nincs, fogkő sincs, amalgám tömésem sincsen? A nyelvem phogosol oldattal ecsetelem, ennek hatására a keserű íz egy időre elmúlik. Azt is észrevettem hogy a bal oldalon ha rágok pl rágót, akkor mentolos ízű, a jobb oldalra áttéve megkeseredik…
Köszönöm szépen válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Fogászati problémák rendszerint nem okoznakféloldali ízérzés zavart. Javaslom, esetleg neurológust keressen fel panaszával. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk