A fogorvos válaszol

Kettétört fog.

Üdvözlöm. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy mai nap folyamán ebédeltem(pizza), és valahogy kettétört a bal felső fogam, de azt nem tudom hogyan.És nem tudom mit lehetne ezzel a foggal csinálni. Eddig egy tömött fogam volt, a többi ép! Köszönöm válaszát előre is.

Válasz

Különböző lehetőségek vannak a letört rész pótlására, ez történhet töméssel, fogbetéttel, vagy koronával. Ha gyökérkezelni kell, akkor valószínűleg gyökércsapot is kell a korona alá ragasztani. Minden a törésvonal lefutásától függ, ha a törés mélyen az ínyszél alatt fut, akkor a fogat nem lehet felépíteni, sajnos el kell távolítani. A megfelelő ellátás kiválasztásához szükség van egy szájvizsgálatra és röntgenfelvételre a fogáról.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk