A fogorvos válaszol

Kezelés ideiglenes tömés nélkül

J. Zsani

Tisztelt doktornő/doktor úr!

Ami napon a helyi szakrendelésre mentem ahol helyettesítő orvos nézte meg a már félig letört,szuvas fogam ami harmadik napja erősen fáj. Készült röntgen felvétel,majd érzéstelenítés nélkül feltárta a fogát, amit szabadon is hagyott. Kaptam antibiotikum receptet illetve egy cetlit amit hétfőn vagy kedden kell a területileg illetékes orvosomnak megmutatom. Fájdalomcsillapítót nem írtak fel mondván hogy nem fog fájni,ami sajnos nem igaz. Annyi tanácsot még adtak hogy a jelenleg enyhén feldagadt arcom ha tovább dagad menjek el a hétvégén kihuzatni a fogam a Szentkirályiba.
A kérdésem az lenne, hogy ideiglenes tömést miért nem adtak, aggódjak-e hogy mindenképp húzni fogják a fogam, illetve a keddi időpontig mivel tudnám a fájdalmam csökkenteni és óvni a felnyitott fogat?

Köszönettel
Zsanett

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Röntgenfelvétel hiányában sajnos nem is sejthetem, mi lenne a kolléga terve a foggal, így arra a kérdésre, hogy mindenképp húzni fogják-e, nem tudok válaszolni. Amennyiben fájdalma és arcduzzanata fokozódik, mindenképp javaslom, hogy keressen szakorvosi segítséget. Ha panaszai javuló tendenciát mutatnak, a jövő hét elején mindenképp keresse fel fogorvosát, akivel meg tudja beszélni a fog sorsának várható alakulását. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk