A fogorvos válaszol

Kiesett tömés alatt hólyag

.

Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő!
Pár hete kiesett a teljes fogtömésem. Annyira,hogy csak a fog vékony pereme van meg ,ami körbefogja az ínyemet. Nem foglalkoztam vele, fájni nem fáj, nem jelent különösebb gondot a rágásban sem. Viszont pár napja fogvájóval megszúrtam és mint ha egy hólyag keletkezett volna az ínyemen, pontosan nem tudom mi. Nagyon enyhén érzékeny csak, fájdalom nem kíséri. Parodontaxot és szájvizet használok. Elmúlik és várjak vele, vagy mindenképp nézessem meg? Leírás alapján lehetne esetleg tudni, hogy mi lehet ez és hogy lehet kezelni? Várjak még pár napot, hátha elmúlik magától? Eddig halogattam a fogászatot,mert rossz tapasztalataim vannak, de végső esetben mindenképp elmegyek. Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha eddig hanyagolta a fogászatot, eleve el kellene mennie… Amennyiben évente megjelenik fogászati szűrővizsgálaton, úgy rendszerint fájdalommentesen, kisebb beavatkozásokkal meg lehet úszni a dolgot. Sajnos az is igaz, hogy ha valaki minél többet vár, annál nagyobb, így rendszerint annál drágább beavatkozásra lesz szüksége.

Látatlanban sajnos nem áll módunkban találgatni, pontos diagnózishoz egy panoráma röntgen, illetve egy szájvizsgálat szükséges. Valószínűleg egy gyulladás lehet az elhalt fogon, amiből a genny utat talált a szájüreg felé.

Ma már szinte minden beavatkozást fájdalom mentesen tudunk elvégezni, így feleslegesen izgulnia sem kell, még ha eddig rossz tapasztalatai is voltak.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk