A fogorvos válaszol

Kifúrt fog.

O. Irén

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Azzal mentem el a fogorvoshoz, hogy mikor ráharapok egyik fogamra, akkor, de csak akkor fáj. Így 4 hete kifúrták a fogam, de mivel a Doktornő nem találta az ideget, így nyitva hagyta. Azt mondta, akkor menjek vissza, mikor egyáltalán nem fáj. 3 hét után visszamentem azzal, hogy ugyanúgy fáj, mikor véletlenül ráharapok. Azt mondták várjunk még egy hetet.
Most ott tartok, hogy van egy gennyes torokgyúlladásom, ami mellett begyúlladt ez a fogam is.
Az iránt érdeklődnék, hogy mennyi ideig lehet így, nyiva egy fog? Mert amint meggyógyulok, azt hiszem inkább kérem, hogy húzzák ki, mert ez így elviselhetetlen.
Köszönöm válaszukat!

Válasz


Kedves Kérdező

Sajnos nem egészen érthető számomra, hogy hogy van nyitva hagyva a fog. Amennyiben a fogbélkamra is megnyílt, de a gyökércsatornákat nem sikerült feltárni, akkor minden egyes nap romlik az esélye annak, hogy megtartható legyen a foga, hiszen a szájüreg felől folyamatosan  fertőződik. Amennyiben érdemes lenne megtartani a fogat, javaslom, endodonciaban jártas szakembert keressen fel a gyökérkezelés folytatására!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk