A fogorvos válaszol

Kihúzott bölcsességfog helyén dudor

a problémám nem kicsi… A régen kihúzott bölcsesség fogam helyén a ínyemen nőt egy kis dudor,ami nem fáj, de már evésnél kellemetlen. Kb. 2nap alatt termett ott. Sok rémisztő dolgot olvastam össze most a neten. A kérdéseim a következőek lennének:A páromnak nem rég condiloma virusa volt a nemi tájékon. Létezik h vmilyen módon elkaptam és a számban jött ki?Amennyiben nem az,akkor mire gondolhatok még? Ha magán fogorvoshoz megyek vele akkor ha szövettanra küldi, kell érte fizetni? Milyen módon távolitják el? Most 26 hetes terhes vagyok és nem nagyon kaphatok lidokain injekciót.Mivel tudnak érzésteleniteni ha eltávolitják? Lehet ez vmilyen szájrák jele?Lehet ez vmiyen hatással a terhességemre? Köszönöm szépen és várom gyors válaszukat,merrt már nagyon kétségbe vagyok esve h mi lehet ez!

Válasz

Amennyiben egy régen eltávolított bölcsességfog „helyén” alakult ki az elváltozás, valószínüleg nem ezzel összefüggő problémáról van szó. Lehet egy hámsérülésből (pl. beharapás) eredő jóindulatú hám- vagy kötőszövetszaporulat, de lehet gyulladás vagy egyéb eredet is a háttérben. Mindenképp látnia kell szájsebész szakorvosnak, aki majd dönt a terápiáról, ill. a szövettani vizsgálat szükségességéről.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk