A fogorvos válaszol

Kinőtt fog

Kedves doktornö!Azt szeretném kérdezni,hogy lehetséges-e,hogy kihuzás után kinö a fog?Nekem régen kihuzták a bal felső leghátsó fogam és egy idö mulva nött oda fog de nem olyan nagy fog mint amilyen volt hanem kisebb.Egy másik kihuzott fog helyén meg egy idö mulva kinött egy kis apro fogdarabka.Voltam azota fogorvosnál már másik fogam kezelésén ,de erre nem mondttak semmit.Köszönöm válazát!

Válasz

Nagyon ritka esetben előfordul, hogy az elő nem tört számfeletti fog a húzást követően áttör. Ezen fogak általában csökevényesek, kisebbek, alakjuk nem szabályos.

A kihúzott fog helyén nagy valószínűséggel nem fogdarabka, hanem apró csontszilánk volt látható, amely a gyógyulási folyamat során kilökődött. Ez nem igényel külön fogászati beavatkozást.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk