A fogorvos válaszol

kínzó fogfájdalom

Tisztelt Doktornő!Nekem az lenne a problémám, hogy már 3 napja kínzó fogfájás gyötör. Voltam fogorvosnál is, úgy volt, hogy kihúzza, de annyira be van gyulladva a gyökere, hogy nem tudta kihúzni. Gondolom az is közrejátszik, hogy mellette nő a bölcsességfogam, de érzem, hogy nem az fáj. A Doktorúr írt fel nekem Dalacin-t, kiváltottuk, de eddig úgy tűnik, hogy nem használ. Már 3 napja nem alszok, és csak addig birom, míg víz van a számban. Fájdalomcsillapító sem használ. Próbáltam jeges borogatást és egyéb módszereket, de sajnos semmi nem vált be. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ilyen esetben mi a teendő, a Dalacin a későbbiekben hatni fog e, valamint ha tudna nekem ötleteket adni, hogy mivel csillapíthatnám ezt az elviselhetetlen fájdalmat, azt nagyon megköszönném! Időben elmentem pedig orvoshoz, nem vártam meg, hogy nagyon fájjon, de ez egyre rosszabb. Attól félek, hogy itt a hétvége, és az egészet álmatlanul és szenvedve fogom tölteni, még nem éreztem ekkora fogfájdalmat.Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel B. Kitti

Válasz

A Dalacin hatása általában egy-két nap múlva jelentkezik, de előfordulhat, hogy nem fogja enyhíteni a panaszait. Sajnos így láttatlanban nem tudok mást mondani, minhogy a rosszabbodó tünetek miatt keressen fel egy szájsebészt! A gyulladt csont a fogeltávolítást követően ugyan nehezebben gyógyul, mégis vállalni kell a fog eltávolítását, ha ilyen erősek a panaszok, ugyanis a gócos fog csak fenntartja a gyulladást. A gyógyszer hatásának kialakulását illetve az immunrendszerét úgy tudja otthon támogatni, hogy melegíti az érintett arcfélt (hacsak nem lüktető jellegű fogbélgyulladása van – ez hőingerekre heves fájdalommal reagál). Így a célterületen vérbőség alakul ki, a gyógyszer és a fehérvérsejtek is könnyebben eljutnak a gyulladás helyére. Éjszakára javaslom, hogy megemelt párnán feküdjön, illetve fokozott szájápolás javasolt ilyen esetekben. A calcium pezsgőtabletta (Calcium Sandoz 2*1) segíthet a tünetek enyhítésében.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk