A fogorvos válaszol

Kis duzzanat a szájpadláson

Tisztelt Doktor Úr !Egy borsónál valamivel kisebb kis gömb alakú duzzanat alakult ki a szájpadlásom közepétől kicsit balra. Már körülbelül 1,5-2 hónapja ott van. Néha egy kicsit megnő, néha marad kisebb. Nem fáj. Fogaim eléggé rosszak, elhanyagoltak. Fogorvostól rettentően félek. Meg tudná mondani hogy mi lehet ez az apró kis valami? (Ismerősömnél is van ilyen helyzet, neki már több éve ott van egy hasonló kis gömb.) Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Látatlanban csak találgatni lehet, a fogai állapota miatt legvalószínűbb, hogy az egyik fog gyökércsúcsi gyulladásával kapcsolatos sipolynyilás alakult ki, amin keresztül az esetlegesen képződött genny vezetődik le. Másik lehetőség lehet egy begyulladt kis nyálmirigy. Mivel pontosan nem lehet vizsgálat nélkül megállapítani a diagnózist, és esetenként súlyosabb elváltozás is rejtőzhet egy ártalmatlannak tűnő duzzanat mögött, azt javaslom, mindenképpen forduljon szakemberhez!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk