A fogorvos válaszol

Kisfiam foga.

Z. Eniko

Üdvözlöm. Van egy majdnem 6éves kisfiam. A 9es fogával voltak gondok mindig. Voltunk ecsetelésen, hogy a romlást lassítsuk. Állandóan begyulladt volt, hogy a fogorvos lyukasztotta ki és rengeteg genny távozott… Sokszor felfújta az felső ajkát…. Na most a fog mögött kint van félig a maradandó.. Mozog is ez a fog… Sőt mivel piszkálta már háromnegyede kint van elég ferdén de sír hogy már nem piszkálja mert fáj. (Szerintem be van gyulladva.) nem tudom vigyem el fogorvoshoz hogy kihúzza? Vagy próbáljam én esetleg várjak? Válaszát köszönöm.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Sajnos azt, hogy 9es fog, nem tudom beazonosítani, a fogakat nem így számozzuk. Ettől függetlenül a leírás alapján azt feltételezem, hogy ez egy tej metszőfog, ami épp fogváltásban van. Amennyiben gyermekének panaszai vannak, javaslom, keressék fel gyermek fogszakorvosukat, ha a kisfiú hagyja a kezelést jobb lenne ezt eltávolítani.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk