A fogorvos válaszol

Kislányom kiesett tejfogai helyén már fél éve nem nő semmi

G. Agnes

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!

Kislányom novemberben lett 6 éves. Még szeptemberben kiesett a két felső 1-es foga. Azóta se nőtt helyette semmi és én jelét se látom másiknak. Közben elkezdett már mellettük még 1 fog mozogni. Gyerekorvosunk ha épp arra járunk mindig megnyugtat, hogy már látja, hogy mindjárt nő, de aztán továbbra se látom jelét fognak. Tényleg feleslegesen aggódom? Normális hogy fél éve nem nő helyette semmi? 3 évvel idősebb testvérének közvetlenül a tejfog kiesése után nőttek a maradandó fogai.

Köszönettel,
Gaaál-Tertsch Ágnes

Válasz

Kedves Ágnes!

Elő szokott fordulni, hogy egy maradó fog később bújik ki a tejfog kiesését követően. Egy röntgen felvétellel egyszerűen lehet tisztázni, hogy van e maradó foga a kislányának. Életkorát tekintve aggodalomra nincs oka. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk