A fogorvos válaszol

Kitort metszofog(tejfog)

Kedves Doktornő!22 hónapos fiamnak egy esés kovetkezteben kitort a jobb felso metszofoga. A fogat nem talaltuk meg, csak egy kis felszini daradot. A Fogorvos akihez vittem, azt mondta hogy talán valamennyi fog letört és valamennyi visszatolodott az inybe. Javasolta, hogy várjunk 2 hetet, majd akkor próbál rontgent készíteni. De ha nincs semmi probléma vele akkor így kell hagyni. Mi az Eljaras ilyen esetben ha tejfogrol van szo? Én nagyon aggódom, nincs a fog belseje, gyökere kitéve gyulladasnak így? Nem probléma a több évig tartó foghiany? Elmozdulhat így a többi foga? Ezenkívül van rá megoldás a foghiany pótlására esztétikai szempontból vagy ő túl kicsi ehhez?Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Bernadett

Válasz

A kiesett tej metszőfogat nem szokták pótolni. A helye nem fog beszűkülni, lesz helye hova áttörni a maradó párjának.

Ha  afog egy része be is nyomódott, akkor antibiotikum szedése szükséges, illetve ha nem kapta meg gyermeke a kötelező  oltásokkal, akkor tetenusz oltás is. De (!) hangsúlyozom, hogy ez csak akkor szükséges, ha benyomódott  a fog!

A területről ajánlott  minál hamarabb röntgenfelvételt készíteni, hogy lehessen látni, hogy mi történt a csontban.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk