A fogorvos válaszol

kivehető fognál nyelv elharapása

V. Adrienne

Tisztelt Címzett!

80 éves Édesanyámnak teljes kivehető alsó fogsori pótlásra lett szüksége. Az elkészült fogsor mellett gyakran beleharap oldalt a nyelvébe beszéd közben, valamint a „csoda” ragasztók sem tartanak neki semeddig. Ahogy enni kezd, rögtön feljön fog, így napjában 3 szor is kell ragasztania. Nem tudom, hogy a nyelv elharapás miből fakadhat, és miért mozog ennyire ez a fog? Az orvosa nem mondott semmit. Nem tudom, hogy mit lehetne tenni, hogy ezek a jelenségek megszűnjenek, és komfortosabb legyen a használat.

üdv: V.Adrienne

Válasz

Kedves Adrienne!

Egy nemrég elkészült pótlás esetében a szájüreg körüli izmoknak idő kell, mire hozzászoknak az új mozgástartományokhoz, így a nyelv elharapása valószínűleg idővel javulni fog.

A fogsor billegése, elmozdulása több dolog következménye lehet. Egy kivehető fogsortól sosem várhatjuk azt, hogy átadás után pár hét alatt tökéletes lesz, és bizony sajnos elég sokszor kell visszamenni igazításra a fogsort készítő kollégához. Az Ő feladata többek között informálni Önöket, hogy mi lehet a probléma, és annak milyen megoldási lehetőségei vannak.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk