A fogorvos válaszol

Korona

.

Másfél hete tette fel a végleges porcelán koronát fogaimra a fogorvosom.
A fájdalom sajnos nem múlik. Vissza mentem kaptam gyulladás csökkentő gyógyszereket.
Nem segít sajnos, sőt a szám is bedagadt már.
A ragasztás során lehet jobban lett nyomva a korona erre a fogra. Létezhet,hogy ezért fáj? A korona többi részével semmi probléma nincs. Ha tényleg ettől fájna lehet ezt a problémát valahogy korrigálni? Annélkül hogy újra kellene készítetnem az egész koronát. Válaszukat köszönöm!
T.: S. Erzsébet

Válasz

Kedves Erzsébet!

Valószínűleg egy foga elhalt a híd alatt, vagy egy már gyökérkezelt foggal lehet gond. A ragasztás maga csak akkor okozhat gondot, ha esetleg maradt a ragasztó cementből valahol a híd alatt, és ettől begyulladt az ínye.

Sajnos a kapott gyógyszer nem fogja megoldani a problémáját, ugyanis az csak a tüneteket képes csökkenteni, de az okot nem fogja megszüntetni. Állapotának nem lehet olyan oka, amit a gyógyszer végleges megold.

Megoldás híján kérjen másodvéleményt.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk