A fogorvos válaszol

Korona

Üdvözlöm. Két hete lett kész a koronám. Alul- felül 8-8db. Egy hete észrevettem,hogy a felső koronámnál ,a szem fogamnál( ott nincs fog) át tudok fújni a korona és az ínyem között. A többi 3 fog hiányosságomnál nem tapasztalok ilyet. Vissza mentem az orvosomhoz,aki szerint ez teljesen normális. Viszont én ezt nem tartom annak,mivel a szájvíz használatkor az étel maradékokat öblögetem ki onnan. Fogadjam el a fogorvosom állítását? És ez teljesen normális? Köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

A pótlás elkészítésénél a hiányzó fog helyére készülő tagot a technikus kolléga úgy készíti el, hogy az ne feküdjön rá az ínyre. Ellenkező esetben állandó ínygyulladás lesz a kialakított hézagfog íny felőli oldalán.

Azt látatlanban nyilván nem tudom megmondani, hogy az Ön esetében kialakult szituáció jó-e, vagy valamilyen alakítást igényelne-e.

Másodvéleményért kérem keressen fel egy protetikus kollégát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk