A fogorvos válaszol

korona alatt érzékeny a fog a hidegre

Tisztelt dr úr!Kérdésem lenne az hogy elöl 2 fogam cirkónium koronás,évek során az ínyem vissza húzódott eléggé(szülés stb).Azonban 1 éve kicserélték a kornát cirkó kövesre ismét,és jó szoros vázat csinált a dr,nő.A panaszom viszont az hogyha pl 22 fok alá süllyed a levegő ,beszélni alig tudok mert érzékeny .lehet fogköves????Vagy tud rá valmi szert,,sensodüne rapid ,,,nem vált be.Mi lehet az oka???Másik kérdésem pedig az lenne hogy a korona melletti épp szemfog elkezdett kijönni-kifelé fordulni.ennek oka lehet mert azon az oldla rágok harapok???Válaszát köszönöm

Válasz

A fogak érzékenységének oka lehet, hogy fogágybetegség alakult ki önnél, visszahúzódott az íny alatt a csont is, emiatt újabb felszíne van szabadon a fognak, amt nem borít sem zománc már régen, sem a korona. A fogágybetegség továbbá felelős lehet a fogak elmozdulásáért is. Javaslom, készíttessen szájüregi röntgenfelvételt a területről és ha ilyen problémája van, keressen fel parodontológus szakorvost!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk