A fogorvos válaszol

Korona alatt gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktornő/Úr!Kb. 4 éve a felső fogsorom első két metszőfogára és a mellettük lévő egy-egy fogra korona került. Terhességem alatt az egyik metszőfogat ki kellett idegelni. A korona a fogorvosom szerint jól zár, a röntgenfelvétel alapján a fogcsonkok is rendben vannak. Azonban már több hónapja tapasztalom, hogy a kiidegelt fogból a korona alól kellemetlen szag árad, mely megkeseríti a mindennapjaimat. Mindenféle szájvizet kipróbáltam, visszamentem a fogorvosomhoz is megoldást keresve. Ő nem javasolta a korona levételét. Azonban én meg vagyok győződve, hogy a kellemetlen szájszag oka a korona alatt rejtőzik. Fájdalmam nincsen, egyéb probléma a koronával kapcsolatban nem jelentkezik. Mit lehet tenni ilyen helyzetben. Egyedüli megoldást a korona levétele jelenthet?Köszönettel: Szilvia

Válasz

Abban az esetben, ha az íny tapadása megfelelő ezen fogaknál és nincs úgynevezett tasakképződés, akkor a koeonák eltávolítása lenne a következő lépés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk