A fogorvos válaszol

korona alatti fog gyökérkezelése

Kedves doktornö,Van egy 4 tagu hidam a 3-mas és a 6-os fogamon van rajta 4-5-ös fogam hiányzik ezt potolja.17 év után lecseréltettem mert begyulladt az innyem a 3-mas fogamnál.Amikor levették a hidat megnyugodott a fogam körül az inny de nem teljesen ezek után felrakták az uj cirkon hidamat.Sajnos azota az állapotom rosszabb lett vissza mentem az orvoshoz azt mondta lecseréli a hidat,de én érzem hogy a fogammal van probléma.Elvitt a sogornöm a fogorvosához és az ö orvosa mondta hogy gyökérkezelni kéne a 3-mas fogam koronán keresztül .Az lenne a kérdésem hogy egy nagyon lecsiszolt fogat hogy lehet koronán keresztül kezelni az a félelmem hogy nem találják el azt a pontot ahol meg kell furni vagy ez rutin müvelet?Hogy lehet pontosan belefurni egy ilyen fogba és mennyi az esélye hogy sikeres lesz a gyökérkezelés?Vagy ön mit ajánlana mert már hallottam a rezekciorol amikor a gyökércsucstol kezelik a fogat.Ön mit ajánlana ha én a páciense lennék?Köszönöm elöre is válaszát.

Válasz

Abban az esetben, ha gyökérkezelni kell a szemfogat- ehhez a röntgenfelvételt ismerni kellenne-, akkor az koronán keresztül is elvégezhető. Természetesen van rizikója a beavatkozásnak, de csak abban az esetben szükséges, az amúgy jó híd eltávolítása, ha koronán keresztül nem sikeres a gyökérkezelés.

Rezekció csak abban az esetben választandó kezelés, ha a korrekt gyökértömés esetlegesen cseréjét követően nem tapasztalható javulás!

A visszatérő ínygyulladás, ha az ínyszélnél jelentkezik, akkor ajánlott lenne a fogat paradontológiai- fogágy- szempontból is megvizsgálni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk