A fogorvos válaszol

Korona alatti fogérzékenység

C. Timea

3 éve kerűlt fel a fémkerámia híd eddig semmi panasz most hirtelen nagyon érzékeny lett harapásnál a fogam 2 napra rá tapintasra fáj a győkere. Attól félek hogy elkell távolítani a hidat.
Kérdésem vajon a fogorvors híd csere nélkül is megtudja oldani a problémát?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fogról először szájüregi röntgenfelvételt kell készíteni, amin a fog és a környező csont állapotát is látni lehet. Ha a fog megtartható, koronán keresztül meg lehet kísérelni a gyökérkezelést. Ehhez nagy gyakorlatra lehet szükség, ha egy őrlőfogról van szó, a gyökérkezelést javasolt lenne endodonciában jártas szakemberrel végeztetni.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk