A fogorvos válaszol

Korona levágás

S. Dóra

Tisztelt Hölgyem!
Múlt héten kérdeztem Öntől gennyes foggyökér miatti húzásról. Köszönöm szépen megtisztelő, gyors válaszát.
Az alábbi kérdésem lenne még:
Hármas koronám van, amiből az egyik egy teljesen jó fogam része, a középső egy fogpótlás, ott sosem volt fogam, a harmadik pedig a rossz fogamon egy korona. Megoldható az, hogy csak a rossz fogamról vágják le a koronát és a jó fogam tartja a rajta lévő koronát és a mellette lévő fogpótlást is? Vagy a fogpótlást is le kell vágni, mert az egy fog nem bírja el a kettőt? Amennyiben megoldható a fogpótlást is megtartanám, mert azon az oldalon hátul nincs fogam.

Köszönöm szépen válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

A húzásnál megoldható az, hogy ezt a tagot levágják a hídból, tehát marad az egyik pillér, ami tartja hátrafelé a pótolt tagot. 

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ez mindenképpen ideiglenes megoldás. Egy fog huzamosabb ideig nem képes elbírni két fog helyett a rágóerőt, főleg úgy, hogy ezen az oldalon, ha jól értettem már nem lesz rágózónában fog. Túl fogja terhelni a megmaradt fogat, és azt is el fogja veszíteni.

Mindenképpen gondoskodni kellene hosszútávon a fogpótlásról.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk