A fogorvos válaszol

Korona problema

K. Erika

Tisztelt Fogorvos,

Kb 4 hete kaptam uj koronat a hatso ragofogamra. Elotte egy nagyon tomott fog volt, de nem volt vele problema. Orvosom javaslatara beleegyeutem akoronaba. Mar az ideiglenes korona is problemas volt, nagyon erzekeny volt. Ragni es hozza erno sem tudtam. Ezt jeleztem is, orvosom mondta az allando alatt megnyugszik majd. Sajnos nem igy lett, tovabbra sem tudok rajta ragni. Az iny korulotte ujjamal valo megdorzsolesnel enyhen budos, felulete erdes, a belul a szamat rendszeresen megharapom. Ezeket mind jeleztem a kontrolnal, javaslat gyokerkezeles. Csokolade evesnel megfajdul, vagy barmi edesnel. Hidegre, langyosra melegre erzekeny. Szajoblitovel sem jo oblogetni.
Ezt megertem, de a tobbi problema nem fog elmulni.
Tanacstalan vagyok elegge.
A keretemet is kimeritettem.
Tudna tanacsot adni, hogy mit tegyek?
Koszonettel
Kurdy Erika

Válasz

Kedves Erika!

Előfordul, hogy csiszolást követően fokozottabban érzékennyé válik egy fog. Idővel két dolog történhet egy ilyen foggal. Az egyik, hogy pár hét/hónap alatt megnyugszik a fog, és minden visszatér a normális állapotba. A másik, hogy valóban gyökérkezelés válik szükségessé.

Azt, hogy most mit kellene tenni a foggal, egy levél alapján sajnos nem tudom megmondani, ehhez egy alapos szájvizsgálat és röntgenek szükségesek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk