A fogorvos válaszol

Koronahosszabbítás

Tisztelt Orvosok!

Fájó, többször koronázott bal felső 6-os fogamról eltávolításra került a korona. A fogröntgenen kiderült, hogy az alatta keletkezett szuvasodás-szuvasodások- a fogíny alatt is folytatódnak. A fogorvos ezért nem vállalta a kezelést.

Olvastam, hogy ilyen esetben – bizonyos eljárással ( eljárásokkal) – lehetséges megemelni az ínyt , ezzel a koronát meghosszabbítva elvégezhető a fog tömése.
Amennyiben egy mód van rá, szeretném megtartani a fogat, miután ez az utolsó fog az érintett oldalon, és viszonylag bonyolult hidat tartott. Sajnos az implantációs pótlás többféle ok miatt nem jöhet szóba, ha esetleg mégis ki kell húzni.

A röntgen tanúsága szerint a gyökerek nem fertőzöttek, épeknek tűnnek. ( A röntgen három gyökeret mutatott.) A fog nagy része amalgámmal tömött, amely tömés soha semmi -féle problémát nem okozott.

Kérdésem az lenne, hogy Önök végeznek-e olyan kezelést, amely segítségével a lyuk betömhető, a fog megtartható és koronázható. ( Koronahosszabbítás vagy egyéb eljárás.)

Szíves válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Gombos Judit

Válasz

Kedves Judit!

Kérdésére válaszolni csak szájvizsgálat, illetve röntgen felvétel megtekintése után tudunk.

Természetesen végzünk ilyen bavatkozást, amennyiben a fogat menthetőnek ítéljük meg, és a beavatkozás feltételei adottak.

Konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk