A fogorvos válaszol

[email protected]

E. Korper

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Október végén betömték az egyik hátsó fogam, csonkfelépítésre volt szükség, valamint gradia inlay /onlay -val történő tömésre. Gyökérkezelés nem volt. Miután megszoktam a pótlást a fogamban, nem is volt vele problémám, azonban pár napja mogyoró fogyasztása közben, ahogyan arra ráharaptam a fog egyik sarkába belehasított. Másnap mintha a mellette levő fogak is érzékenyek lettek volna, nem is tudtam volna biztosan melyik fogam érzékeny. De különösebb fájdalommal nem járt. Két nap után azonban már biztosan tudom, hogy ez a fogam fáj, ha már csak iszok, akár szobahőmérsékletűt is, attól is érzékeny, igazából kb. érintésre is az már. Nem elviselhetetlen a fájdalom, ha éppen fáj. Vannak napok,amikor kb nem érzem, van amikor igen, de nem vészesen. Ma reggelre duzzadtnak érzem kicsit ott az ínyem a fog felett. Hétvégén pedig a másik oldalt éreztem a fogamnál hasonlót, ahol sima tömés van. Időközben bölcsességfogam is eltávolításra került, már csak két darab van bal oldalt alul, s felül. Azokat is ki kell majd venni. Úgy érzem,mintha éjszaka szorítanám a fogam. Mondjuk ez stresszebb időszakban mindig jellemző volt rám, de mostanában ez újra elő jött. Mi lehet az oka. Jelenleg próbalkozni tervezek elmex geele, valamint gengigél használatával is. mivel fogászatra az év végi beosztás miatt már csupán januárban tudok eljutni. Válaszukat köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírt panaszokat mind a készült tömés/onlay okozhatja, mind pedig az éjjeli szorítás. Sajnos egyiken sem segít sem a gengigél, sem az elmex gél.

Mindenképpen jelentkezni kellene kezelőorvosánál, aki megvizsgálja a panaszos fogakat. Szükség lehet a vizsgálat alapján esetleg röntgen felvételre is.

A szorítással kapcsolatban éjszakai harapásemelő sínt szoktunk javasolni, amit egy lenyomat alapján készítenek el, és nagyban javítja az éjszakai csikorgatás/szorítás okozta tüneteket.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk