A fogorvos válaszol

Krónikus arcüreggyulladás

P. Judit

Tisztelt Fogorvos, Szájsebész. .!
2019 novemberében bal arcba, állkapocsba és fülbe sugarzó tompa folyamatos fájdalommal kezdődtek a panaszaim. 2021 márciusában az arckoponya Ct. igazolta, hogy a bal 4-es (tömött) fog gyökere belóg az arcüregbe. Két év alatt 6 fogorvos és 3 fül-orr-gégész vizsgált meg. 6 fogászati beavatkozás történt, három ezen a fogon. Kiderült, hogy maga a fog elhalt és még a bal 5-is kérdéses. Sajnos az első mikroszkópos beavatkozás nem sikerült mert nagyon szűk és „meszes” a csatorna. Jövő héten megkísérlik újra megmenteni ezt a fogat és ezzel együtt megszüntetni a fájdalmat. Sok tömött fogam van és régiek, illetve fogpótlás is biztos szükséges lesz hamarosan. A kérdésem, hogy ha várhatóan komplikáltabb beavatkozásokra számíthatok milyen szakorvost célszerű keresni?
Köszönettel: P. Judit

Válasz

Kedves Judit!

Pusztán a leírt panaszai alapján javasolnám szélesebb körben a vizsgálatokat.

Panaszai alapján feltétlen keresnék egy gnatológus kollégát, aki az állkapocs ízület bántalmaival foglalkozik. Egy krónikus gyulladással rendelkező, elhalt fog ritkán ad állkapocs ízületi panaszokat, vagy fülbe sugárzó fájdalmat. Természetesen nem kizárt.

 Pontosabb információkat csak akkor tudnék mondani Önnek, ha a CT felvételt látnám, illetve történne egy szájvizsgálat.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Endodontus szakorvos

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk