A fogorvos válaszol

különbség

.

Tisztelt Doktor!

Több foggyökerem van, amit szeretnék eltávolíttatni.
A kérdésem az lenne, hogy több helyen láttam, hogy a foggyökér-eltávolítást és a foghúzás sebészi feltárással külön árkategóriába esik.
Nem minden letört fog (aminek csak a gyökere van meg) kell sebészileg eltávolítani?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy koronával (tehát még ép résszel, nem pótlás koronával) rendelkező fog eltávolítása is igényelhet sebészi feltárást, azonban fordítva is igaz, egy letört koronájú fog maradék gyökere is lehet „egyszerű húzás”.

Azt, hogy az eltávolítás valójában hogyan zajlik, sokszor csak a beavatkozás közben konkretizálódik. Pl.: belekezdenek egy már gyökérkezelt, felépített fog „egyszerű” eltávolításába, de a beavatkozás közben darabokra törik a fog, abból könnyen lehet sebészi feltárás. Utóbbi beavatkozás sokszor azért válik szükségessé, hogy kisebb traumával, kevesebb csontveszteséggel lehessen elvégezni a fog/gyökér eltávolítását.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk