A fogorvos válaszol

lassú fogváltás,fogcsíra hiány

.

Tisztelt Doktor úr/nő!Kislányom 8 éves ,a 6-os maradó fogak már kibújtak,felül a 2 metszőfoga is kibújt és alul 3 fog cserélődött idáig.Megállapították,hogy 2 fogcsíra hiányzik.Az alsó állkapocs fejlődése elvan maradva a felsőtöl.Alulra fogszabályzót kap,kivehetőt ,mely talán segíti a fejlődést.Megállapították,hogy lassú a fogváltása.Nekem is hiányzot 3 fogcsírám,úgy tudom ez öröklődik ez a hajlam..KÉRDÉSEM: Mi lehet az oka a lassú fogváltásnak és mivel tudnánk ezt segíteni?Vitaminok,mg,ca,d??Köszönettel :Tóth Tünde

Válasz

A fogváltást genetikai kód határozza meg, gyorsasága nem befolyásolható.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk