A fogorvos válaszol

Lecsiszolt fog érzékenysége

Kedves Doktornő! Szeretném megtudni, hogy normális-e a lecsiszolt fog ézékenysége? Egy hete, hogy a hídhoz előkészítették a fogaim, de azóta főleg esténként annyira fáj az egész csont, az íny, a csuda tudja mi, mert sugárzik fel, le, oldalt, mindenfelé, és rettenetesen erős fájdalom,hogy nagyon nehezen tűröm ezt az állapotot! Soha nem szedtem még fájdalomcsillapítót, de most mindennap! Miért van ez?Köszönettel: P. Éva

Válasz

Ha nem kapott ideiglenes koronát a fogakra, akkor közvetlenül éri a külső védőburkától- a zománctól- megfosztott fogat a hideg- meleg inger, illetve a mechanikai ingerek.

Illetve az is előfordulhat, hogy a csiszoláskor nagyon közel került a felszínhez az idegkamra, és így vált jóval érzékenyebbé a fog.

Abban az esetben, ha éjszaka, víszintes testhelyzetben lüktetve fáj a foga, akkor nagy valószínűséggel gyökérkezelni kell a fogat!

Javaslom, keresse fel kezelőorvosát a megbeszélt terminus előtt!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk