A fogorvos válaszol

„Lecsúszott” metszőfog

K. Brigitta

Kedves Dorkornő/Doktorút!

A férjem egyik felső metszőfoga lecsúszott. Nem tudom másképp mondani..
Ínysorvadás lehet?
Készítettek röntgen képet a fogak felett két kis szürke folt van. Mit jelenthez ez? Esetleg genny gyülemlett össze?

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudom értelmezni azt, hogy „lecsúszott”. Amennyiben az említett fog éli része lejjebb van, mint a mellette lévő fogak éli része, úgy elég sok minden okozhatja a problémát. Egy fog elmozdulása nem szokványos tünet, és jó pár dolog okozhatja, úgymint a fogat tartó szövetek betegsége, változás a harapási formában, amit esetleg a rágózónában elvesztett fogak is okozhatnak, illetve kiterjedtebb gyökércsúcs körüli elváltozás is lehet a kiváltó ok.

Sajnos leírás alapján kérdésére lehetetlen válaszolni.

Amennyiben a fogról készült röntgen alapján fennáll a gyanúja annak, hogy gyulladás lehet a gyökércsúcs körül, úgy egy CT felvétel készítése lenne a legjobb következő lépés.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk