A fogorvos válaszol

Leesett híd

Üdvözletem!Elég nagy nagy a problémám, leesett (illetve pillanatokon belül le fog esni) egy hidam a felső fogsorom hátsó részén. A két szélső fog, amelyekhez rögzítve volt, azok megvannak, és úgy tudom gyökérkezeltek, és abban van valami, amihez ragasztották a hidat. 90%, hogy így van, pontosan nem emlékszem, megnézni még nem tudom, mert bár millimétereket mozog, de teljesen még nem esett le, nem merem piszkálni. -Az a kérdésem, hogy vissza lehet ezt a hidat ragasztani vagy mindenképpen újat kell csináltatni?-Ha visszatehető, az nagyjából mennyibe kerül?-Ha újat kell csináltatni, akkor mennyi ideig maradhat híd nélkül a két lecsupaszított fog és közte a hiány? (Valószínűleg csak jövő évre lesz annyi pénzem, hogy drágább beavatkozást is meg tudjak fizetni, ezért kellene halogatni.)-Illetve az még a kérdésem, hogy normál esetben hány évet kellene bírnia fennmaradni egy hídnak? (Ezt 2007-ben készítették.)Kérem, legyenek szívesek válaszolni, mert nagyon tanácstalan vagyok!Előre is köszönöm!László

Válasz

Látatlanban sajnos nem lehet megállapítani, hogy a hidat vissza lehet-e ragasztani, ehhez mindenképpen szükség van a tartófogak megvizsgálására. A hidat csak abban az esetben lehet visszaragasztani, ha el tudjuk távolítani azt sértetlenül vagy magától leesett. Az árak tekintetében is szükségünk van személyes konzultcióra vagy egy panoráma röntgenre, ami alapján lehet kalkulálni, hogy hány tagot kell ragasztani, új híd esetén hány fogat kell összesen pótolni.

A hidak átlagos élettartama kb 7 év, ennyi idő után cseréjük akkor is javasolt, ha egyébként panaszmentesek.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk