A fogorvos válaszol

Lepattant fogzománc.

Kedves Doktornő!A felső legelső fogam végéről egy harapás alkalmával lepattant a fogzománc és érezhetően elvékonyodott a fogam,valamint észrevettem hogy ez illetve a mellette lévő fog vége áttetsző és félek ,hogy nagyon elvékonyodik.Nagyon idegesít a lepattant rész bár nem fáj de hidegre érzékeny és nagyon érdes a felülete.Kérdésem az lenne, hogy lehet e ezen segíteni valamilyen beavatkozással vagy esetleg tud e javasolni valamilyen fogkrémet ami segít visszaépíteni?(Hozzáteszem a lepattant rész szemmel láthatóan nem feltűnő mert a fogam oldaláról pattant le de számomra kellemetlen.)Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A fog elvékonyodásának hátterében állhat a  fogak túlzott mechanikai terhelése- fogcsikorgatás, fogszorítás-, kedvezőtlen harapási forma, savas ételek, italok fokozott fogyasztása.

A fog felszínét polírozással simává lehet varázsolni.

A foganyagot visszaépíteni nem lehet. A Sensodyne Pronamel fogkrém az, amely a túlzott savas ételek, italok fogyasztásának kedvezőtlen hatását kompenzálja.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk