A fogorvos válaszol

Lepattant fogzománc – mit tegyek?

Kedves Doktor Nő / Úr!Nemrég vettem észre, hogy az egyik fogamról egy körülbelül 3 mm átémérőjű darabon le van pattanva a zománc (fájdalmat, érzékenységet nem tapasztaltam). Mi ilyenkor a teendő? Hogyan lehet pótolni, illetve mennyibe kerül és jár-e fájdalommal a kezelés?Előre is köszönöm a választ!

Válasz

A hiány elég egyszerűen pótolható: a felület előkezelése után fogszínű tömőanyaggal egészítjük ki a fogat, majd összepolírozzuk a fog egészséges felszínével, hogy észrevehetetlen legyen a javítás. A sérülés formája, mélysége, kiterjedése határozza meg, hogy pontosan milyen anyagot használunk, hogy kell-e érzéstelenítés, ill., hogy pontosan mennyibe kerül a kezelés (kb. 9-12.000 Ft).

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk