A fogorvos válaszol

Lepattant metszőfog

.

Tisztelt Fogorvos !Egy pici darab lepattant a nagy metszőfogamból, rossz harapás miatt. A fogorvosom szerint érdemes várni, mert a fog képes regenerálódni. Lecsiszolni nem akarja, mert a fog széle elvékonyodott,enyhén áttetsző és fél, hogy letörik egy nagyobb darab. Harapásemelő sínt már használok, bár a lepattanás nem éjszaka történt, hanem a harapásemelő kivétele után haraptam össze rosszul. Gondolom a szokatlan pozícióba „kényszerített” harapás miatt.Viszont gyakran érzek enyhe szúró fájdalmat, főleg a harapásemelő kivétele után sokszor fél napig is. A röntgenen nincs elváltozás. Hidegre, melegre nem érzékeny.Ön szerint, mit tegyek, érdemes várnom?Hálás köszönettel várom válaszát.András

Válasz

A felületes zománcsérülés sokszor valóban nem igényel ellátást, az éles szél lepolírozásával lehet a kellemetlenségeket csökkenteni. Az enyhe szúró fájdalom a jelentkezés ideje miatt úgy tűnik, a harapásemelő viselésével függ össze, nem feltétlenül jelenti, hogy kezelésre szoruló elváltozás (szuvasodás, fogbélgyulladás) áll fenn. Én is úgy gondolom, hogy érdemes várni, és a panaszok alakulásától tenni függővé a további kezelés(eke)t.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk