A fogorvos válaszol

Lepattant porcelán

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e javítani a porcelánból készült fogat? Lepattant egy kis rész (vagy inkább még csak réteg), és félek, hogy tovább fog roppanni, és menthetetlen lesz.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel
M.

Válasz

Kedves M.!

Igen, kisebb sérülésel javítására van lehetőség a fogorvosi székben is.

Azonban fontos kiemelni azt, hogy amennyiben nem baleset, pl. ütés okozta a sérülést, úgy annak okát feltárni szükséges. Ha a harapás/okklúzió nem megfelelően lett kialakítva, úgy a javítás csak ideig-óráig fog tartani, esetleg komolyabb állkapocs-ízületi probléma is kialakulhat. Sokszor egy körhíd készítése során pl. úgynevezett éjszakai harapásemelő sínt kell viselnie a páciensnek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk