A fogorvos válaszol

letört fog

N. Monika

Tisztelt doktor úr/nő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy jobb hátsó fogamból letört egy darabka,még éppen az íny felett,elmentem fogorvoshoz aki kiszedte a tömést,de nem csak a letört fogamból hanem az előtte lévöböl is úgyanis amalgám tömés volt benne,majd „fúrta faragta” végül azt mondta ki kell húzni,megijedtem aztán tanakodtak az orvosok bejött egy másik fogorvos aki szerint nem kell eltávolítani,és betömte ideiglenessel,majd vissza mentem és ismét ideiglenes tömést kaptam.Egy hét múlva kell vissza mennem,de előre félek,hogy mik a terveik a fogaimal,eddig tömésről van szó,a terület nincs begyulladva egyelőre nem fájj.Sajnos nem mindent értek meg,mivel nem Magyarországon történik az eset.
Ön szerint mire számíthatok?Lehet még ebből foghúzás is vagy milyen terveik vannak,hogy most ideiglenes tömésem van?Nincs gyökérkezelve a fogam,de nagyon megijesztett,hogy egyik percben az egyik doki fogat akar húzni míg a másik nem!Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Üdv.Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

Mivel én nem láttam a fogat, így értelem szerűen nem tudok nyilatkozni a kezelőorvosa által vázolt lehetséges kezelési tervekről.

Alapvetően azt tudom mondani, hogy a fog megtartásának feltétele, hogy annak ép része a csont felett legyen. (Nem az íny felett, a csont felett!) Amennyiben ez a feltétel nem valósul meg, úgy egy úgynevezett korona hosszabbító műtéttel le lehet fúrni a csontot a fogról, így a továbbiakban már fel lehet építeni azt.

Hogy mi fog Önnel történni, nem tudom, ezt kérem próbálja meg tisztázni kezelőorvosával.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk