A fogorvos válaszol

Letört fog

P. Nikolett

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Sportolás közben egy nagyon picike darab letört a metszőfogam éléből. Nem fáj, nem érzékeny, nem éles nem zavaró, étkezésnél sem, szinte nem is látszik belőle semmi, annyira pici darab.

Érdeklődni szeretnék, hogy árthatok-e a fogamnak azzal, ha így hagyom (nem-e romlik könnyebben?), illetve milyen fogászati megoldások léteznek ennek pótlására?

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat és segítségüket!

Válasz

Kedves Kérdező!

Pontos válaszhoz természetesen látni kellene a fogat.

Mindenképpen mutassa meg kezelőorvosának, ütés hatására akár el is halhat egy fog, ami a későbbiekben kezelést igényelhet. A letört darab mértéke fogja meghatározni, hogy milyen módszerrel lehet helyreállítani a hiányzó darabot.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk