A fogorvos válaszol

Letört gyökérkezelt fog

.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2-3 hete letört egy körülbelül 12 éve gyökérkezelt fogamból egy kisebb darab. Kicsit az inyem körülötte duzzadt és néha vérzik de más tünetem nincsen, viszont még körülbelül 2 hónapig nincs lehetőségem fogorvoshoz eljutni. Ön szerint lehet ebből nagyobb baj amígnem jutok el fogorvoshoz?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül sajnos nem lehet megmondani, mi okozza az ínyén a panaszokat. Lehet, hogy a törés/repedés vonal addig leterjed és a mozgó fogdarab irritálja az ínyét. Lehet, hogy egy krónikus gyulladás van a foggyökér körül a csontban, vagy a fogágy betegsége miatt jelentkezik a duzzanat. Mivel az okot a leírtak alapján nem lehet megmondani, sajnos arról nem lehet véleményt alkotni, hogy vélhetően mikor lesznek nagyobb panaszai. Javaslom amint lehet, keressen fel fogorvost!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk