A fogorvos válaszol

Letört metszőfog pótlás

A. Feher

Tisztelt Hölgyem/Uram,

A felső sor középső metszőfogai közül a bal oldalon lévőnek a jobb sarkából egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően letört egy kisebb darab. Jártam fogorvosnál, azt mondta próbáljunk meg elsőnek egy pótlást, mert ez az egyszerűbb és nem jár fájdalommal. Sajnos a tömés 2 hét után kiesett, az orvos korábban azt mondta a másik opció ha fúrja és csavart kell beletennie(?), de ez elég fájdalmas lenne, feltételezem koronát szeretne rátenni. A kérdésem pedig az volna ez nem elkerülhető más egyszerűbb módja nincs a a letört darab pótlásának? menjek bele ebbe a megoldásba vagy kérjem ki más fogorvos véleményet is?

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján azt feltételezem, hogy ún parapulparis csapot tervezne fogorvosa a fogba tenni, ami segíthet a tömőanyag foghoz történő rögzítésében. A kezelés fájdalmasságát bevallom nem értem, ha kap érzéstelenítő injekciót, akkor ezzel nem kell számolni. További lehetőségeket csak elvben tudok sorolni, mivel nem tudom, mekkora darab tört le a fogából, ahogy azt sem, van-e benne szuvasodás vagy korábban behelyezett tömés, esetleg gyökérkezelt-e a fog. Ha a szomszédos fogakkal érintkező felszínen nincs sem tömés, sem szuvas lézió, felmerül héj készítésének a lehetősége. A letört darab méretétől függően pedig szükségessé válhat korona készítése.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk