A fogorvos válaszol

letört szuvas hátsó fog

Üdvözlöm! Sajnos letört a felső bal 7-es fogam negyede és nem foglalkoztam vele, így csak a fele van meg és szuvas már viszont nem mozog…Nem mondanám, hogy fáj mivel nem használom,de picit bizsergő-zsibbadó érzés.Csak másfél honap mulva fogad a fogorvosom. érdeklődnék, hogy mi a menete az ilyen fog kihúzásának.Nagyon félős vagyok így szeretnék tisztában lenni a körülbelüli menetével az eltávolításnak.
Válaszát köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Először is, azt kell eldönteni, valóban szükség van-e a fog eltávolítására, vagy esetleg gyökérkezeléssel, illetve csapos felépítéssel, koronával menthető-e.

Amennyiben valóban el kell távolítani a fogat, úgy helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik a beavatkozás. Ennek menete a fog állapotától függ. Ilyen formán ismerünk egyszerű fogeltávolítást, illetve műtéti beavatkozást, ami után kapni fog egy-két varratot.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk