A fogorvos válaszol

Letört tejfog

D. Rita

Tisztelt Doktornő/Doktorúr

A 19 hónapos kislányom elesett és az egyik felső metszőfogából letörött egy pici darab. Nem vérzett, a fog nem mozdult el, nem mozog. A kérdésem, hogy van e ilyenkor teendő illetve, hogy a zománc sérülése miatt elkezdhet-e szuvasodni? Javasolna-e valamit a szuvasodás megelőzésére?
Köszönettel: Dénes Rita

Válasz

Kedves Rita!

Nagy valószínűség szerint semmi baj, illetve következménye nem lesz az esésnek, illetve a törésnek. Természetesen a legjobb az lenne, ha gyermek fogszakorvos látná a picit, és megvizsgálná a fogacskát.

Ilyen esetekben igazából egy következmény fordulhat elő, mégpedig, hogy az ütés hatására elhalt a fogacska. Hosszú távon ezzel lehetnek problémák. Elszíneződhet, kialakulhat egy gyulladás, ami fájdalmat fog okozni a picinek. Ilyenkor meg kell nyitni a fogat, és gyógyszert kell tenni a csatornába, ami megszünteti a fájdalmat. 

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk